ד"ר תמר עילם גינדין היא בלשנית וחוקרת איראן מהמרכז האקדמי שלם בירושלים
וממרכז מאיר ומרים עזרי לחקר המפרץ הפרסי באוניברסיטת חיפה. בונה גשרים בין עמי ישראל
ואיראן ופוקחת את עיני שני הצדדים לראות שבצד השני יש בני אדם,
נספחת התרבות הראשונה של ישראל באיראן החופשית, במהרה בימינו בקרוב אמן.
במסגרת הגשמת היעד שלה, הפכה ליעד של מתקפות סייבר איראניות.
"איראן"- הרצאות בנות שעה וחצי, סדרת הרצאות או תוכן לסופשבוע.
איראן – מאחשורוש ועד אחמדינז'אד
סדרת הרצאות של ד"ר תמר עילם גינדין עם מרצים בכירים המומחים לאיראן בת זמננו. בימים אלה איראן מככבת בכותרות בהקשרים של מלחמה, גרעין ואיומים על ישראל. זה בדיוק הזמן להכיר את הצד האחר של איראן, בסדרת הרצאות מפי מרצים בכירים: החל מתרבות איראן שלפני האסלאם והשפעותיה על היהדות ועל העברית, וכלה באיראן של היום – נופים, מאכלים, תרבות וחברה, וגם אקטואליה. הסדרה בשיתוף דיוויד ניסן או אורלי רחימיאן.
אפשרי גם כהרצאה בודדת באותו שם, המתמקדת בעיקר ביחס בין איראן של היום לאיראן הקדומה.
מאגר תמר: האיראנים שפרצו אליי
את מייל התקיפה הראשון קיבלתי ב-20 במאי 2015, יום אחרי שסיפרתי בתוכנית "המדען העירום" בגלי צה"ל שאני משדכת לתלמידי הפרסית שלי איראנים לדבר איתם בסקייפ כדי לשפר את הפרסית וליצור קשרים אישיים. או כך חשבתי. כעבור שבוע גיליתי שהם כבר במחשב שלי. בהרצאה מפחידה אך משעשעת, אני מראה את שיטות התקיפה של לוחמי הסייבר האיראנים – מתקפות שנמשכות עד עצם היום הזה, ונותנת לכם כלים ברורים, פשוטים וישימים לבטחון רשת.
האישה האיראנית – לא מה שחשבתם
כשאומרים לך אישה איראנית, האם הדבר הראשון שעולה לך בראש הוא דיכוי ורעלה? בהרצאה נדבר על הפנים שפחות מוכרים לך: הידעת שפרס נובל היחיד של איראן ומדליית פילדס היחידה של איראן, הוענקו לנשים? הידעת שהנשים האיראניות קיבלו זכות הצבעה לפני נשות שווייץ? הידעת שבאיראן להיות אישה גרושה זה סטטוס נחשק? בהרצאה נגלה על כל אלה ועוד, וגם נחזור בזמן כדי לגלות שוושתי לא הייתה הפמיניסטית הראשונה, כי היא פעלה בדיוק בהתאם לחוקי הזמן, ולמעמדן הרם של נשות הארמון.
אפשר להזמין כהרצאה או כמופע מוסיקלי המלווה בשירי הדיווה חנה ג'האן-פרוז, שגם מספרת על חייה כילדה יהודייה באיראן, וכאישה שנחלצה ממעגל האלימות בישראל (עם אופציה לרקדנית).
מגילת אסתר – היה או לא היה?
מגילת אסתר מתרחשת בחצר המלכות הפרסית. האם היא משקפת נכונה את מנהגי החצר של התקופה, את הלשון ואת התרבות? האם זהו טקסט היסטורי או אגדה, ואילו סיבות היו להמציא סיפור שכזה?
במהלך ההרצאה, בין צחוק לצחוק, אתם מתוודעים לתרבות, לשפה ולהיסטוריה של פרס העתיקה, וגם קצת לאלה של עם ישראל. בסוף ההרצאה, אתם יודעים את פירושי השמות המן, אחשורוש, אסתר ואחרים, וכן את מקורותיהן של מילים כמו דת ופתגם. ומפרשים (כמעט) בעצמכם את השמות של עשרת בני המן (כולל ויזתא)!
מינוני התכנים – תרבות, שפה והיסטוריה – וכן רמת ההרצאה מותאמים לקהל: ההרצאה התקבלה בתשואות גם בפרויקט שיקום שכונות וגם באוניברסיטות בארץ ובעולם.
לפודקאספ של תמר עילם גינדין:
https://podcast.zeresh.co.il/
הרצאה שהיא סיפור אישי-פונדקאות:
דר' תמר עילם גינדין חיה, חולת כליות מלידה, כמהה לילד נוסף, אך הנפרולוג שלה אסר עליה לעבור עוד הריון.
תמר, רווקה, אמא של שני קטנטנים ושל שיטת קיי להכנה ללידה טובה, כמהה להריון ולידה נוספים, אבל הרגישה ששני ילדים מספיקים לה. ב-18.12.2006, נר שני של חנוכה תשס"ז, ילדה תמר את דולב, בנה של חיה.
בהרצאה מרגשת, מצחיקה, מפתיעה ואופטימית, מספרת תמר את סיפורן האישי, החל מהכמיהה, דרך ייסורי הביורוקרטיה, דרך ההריון והלידה ועד היום, כשהיא כבר אם לילד נוסף משל עצמה. תוך כדי הרצאה גם מקבלים כלים לחיים: יצירתיות במציאת פתרונות (משיק לתורת האילוצים), חשיבה חיובית ויצירת מציאות, והבניית תפיסת מציאות באמצעות הומור, אופטימיות ושימוש בשפה. אפשר להוסיף גם חלק של סדנה יישומית בפתרון בעיות ו/או ביצירת מציאות, אחרי מחיאות הכפיים והפסקה קצרה.
ההרצאה כוללת את סרטון הוידאו של הלידה כפי ששודרה בסדרה "אמא יקרה לי" בערוץ 10, ובסופה מענה על כל שאלות הקהל, עד שאני מתחילה לשמוע סיפורי לידה, אי-פריון ומה-ראיתי-בערוץ-8 של אחרים. משך ההרצאה בד"כ בין שעה וחצי לשעתיים, בהתאם לכמות השאלות מהקהל או לפי הגבלת המארגנים.
ניתן להזמין את ההרצאה למסגרות פרטיות וארגוניות, לקהל הרחב וכן לאנשי מקצוע (רופאים, מיילדות, פסיכולוגים, עורכי דין וכו') עם דגש על הפן הרלוונטי למקצועם. ההרצאות ניתנות גם בעברית וגם באנגלית.
לפרטים נוספים והצעת מחיר:
אנסטסיה אופק 050-7387650
או צרו קשר: