מספר הרצאות בנושאים מגוונים, מהעבר ומההווה, בנושאי התקשורת במדיה, תרבות ותקשורת בינאישית.
תקשורת בעבר ובהווה
סוגי תקשורת, תקשורת בעולם החי, תקשורת בהקשר חברתי, תקשורת המונים, מושגים בסיסיים, הגדרות של תקשורת, תקשורת כתהליך של שיתוף, תקשורת למטרות פולחן, תקשורת באמצעות סיגנלים ועוד.
התפתחות אמצעי התקשורת במערב
כיצד המהפכה התעשייתית השפיעה על החברה ועל היחיד, כיצד השתנה היחס לזמן ולמקום בעקבות המהפכה התעשייתית, התייחסות אל התיאוריה של חברת ההמונים תוך בחינת בית החרושת כגורם מרכזי בעיצוב אופייה של חברה זו, אמצעי התקשורת כ'כפר החדש', מושגים כמו אינדיוידואליזם וניכור יועלו בהקשר לכך.
תקשורת ותפיסה
מהי הבניית מציאות (מה בין מציאות למציאות של תקשורת), מהן הדרכים באמצעותם אנו בוחרים, מארגנים ומפרשים את המציאות. למעשה, התהליך שבאמצעותו אנו רוכשים מידע על הסביבה שלנו נעשה באמצעות החושים-
כיוון שכך, מציאות זו היא בהכרח מוגבלת. נתהה כיצד אנשים מארגנים ומפרשים את הנתונים שנקלטו בהתחשב בחברה, בידע קודם שנרכש ובמשתנים אחרים.
דימויים חזותיים במדיה ותפקידם
מה בין ההיצג המילולי לבין ההיצג התמונתי. נחשוף את הלוגיקה הפנימית של ההיצג החזותי, את מבנה ההיצג התמונתי, מהם עקרונות הקליטה החזותיים – האם אלו תלויי תרבות או אוניברסליים, עד כמה התפיסה היא תלויית אינטרס, וכו'. שאלות תיאורטיות אלו ילוו בהדגמה של צורות שונות של ההיצג החזותי, מאיור, ציור, קריקטורה, צילום ועוד.
שפה (ורבלית) ותקשורת
מהי 'תקשורת סימולטנית' ו'תקשורת דיאכרונית', ומה בין שפה ואידיאולוגיה. עמוד על נושא 'שפה ומשמעות', ונתייחס להופעתן של שפות סימנים, הדיבור האנושי, הכתב, הדפוס וידיעת קרוא וכתוב, הטלקומוניקציה והתקשורת הממוחשבת, על מקומה של הלשון בתרבות ובתקשורת האנושית, על השפה כמכשיר האמור לשקף מציאות, לפרש מציאות או לעצב מציאות. נתייחס לשפה כפעילות דיאלוגית העובדת בתוך הקשרים תרבותיים משתנים.
הקשר שבין סמלים, מוח, משמעות, לשון, מחשבה ותרבות
הדרכים שבהן סמלים פועלים בתהליכי מחשבה והתנהגות אנושיים במישורים האישי והתרבותי.
המדיום הוא המסר
מקלוהן ואיניס – שני חוקרים קנדיים עיצבו מסורת אינטלקטואלית המייחסת להתפתחותם של אמצעי התקשורת השלכות מפליגות על החיים החברתיים: לטענתם התפתחות אמצעי תקשורת אינה רק תוצר של נסיבות היסטוריות חברתיות אלא גורם המשפיע על נסיבות אלה ואף קובע אותן.
השפעות של תקשורת
מאז ראשית התפתחות אמצעי התקשורת ההמונים התעוררו בקרב הציבור חרדות באשר להשפעות המדיה. נתייחס למחקרים שבחנו את הנושא. בתחילה – מסורת ההשפעות החזקות ואחר כך מסורת ההשפעות המוגבלות. המסורת הראשונה גורסת כי למדיה יש השפעה חזקה על ציבור נמעניה בעוד שהאחרת גורסת כי למדיה אין השפעה מרובה.
גלובליזציה וגלוקליזציה
נבהיר את המושגים ואת הקשרם לתקשורת. נעמוד על הדיאלקטיקה שבין ה'מקוורלד' הקפיטליסטי לבין ה'גי'האד' הפונדמנטליסטי כשני ממדים מתנגשים משלימים של תהליך הגלובליזציה. ההתייחסות תהיה במישור התרבותי אנתרופולוגי. לא הפוליטי.
לפרטים נוספים והצעת מחיר:
אנסטסיה אופק 050-7387650
או צרו קשר: