רבקה חגג – סופרת ומרצה למקרא, מחשבת ישראל וחגים ומועדים
כותבת הרומן ההיסטורי – תנכ"י : 'המלכה משומרון', בהוצאת שוקן, 2015.
בעלת תואר שני (M.A) במדעי היהדות והוראתם.
כותבת ספרי לימוד ומדריכים להוראת המקרא,
בעבר מדריכה פדגוגית ליהדות במכללת לוינסקי,
משתתפת פעילה בכתיבת תוכן לאתר מקראי,
בעבר מדריכת מורים למקרא בהשתלמויות מורים,
בעלת ניסיון של למעלה מעשור בהרצאות לקהל הרחב
הופיעה בפסטיבלים למספרי סיפורים.
כל ההרצאות מלוות במצגת [טקסט+ תמונות אומנות+ מפות ולעיתים אף שירה]
נושאים להרצאות – מקרא:
לילית וחוה – אישה מפתה מול אשת בית ומשפחה.
בהרצאה נעסוק בהתפתחות דמות האישה במקורות ישראל ונדון בסוגיית מורכבות האישה. נראה שתי דמויות של נשים העולות מתוך המקורות: לילית המייצגת את האישה המפתה וחווה המייצגת את אשת הבית והמשפחה. נשאל: האם את ואני יכולות להיות גם לילית וגם חווה?
משולש רומנטי – יעקב רחל ולאה –
שבע שנים עבד יעקב בעבור רחל ובלילה הראשון לא זיהה שלא היא במיטתו. כיצד יתכן? האם רחל אהבה את יעקב? מה חשה לאה כלפיו? מה תפקיד השפחות במערך המשפחתי? כיצד משקפים שמות הבנים את היחסים בין יעקב לנשותיו?
תמר אשת ער -מקדושה לקדשה –
העצמה נשית ומודעות עצמית דרך סיפורה של תמר אשת ער. תמר שחונכה להיות נשלטת על ידי גברים נקלעה למשבר משפחתי עמוק שבגללו נותרה לבדה. באומץ לב נדיר, החליטה לשקם חייה ועשתה מעשה נועז ששינה חייה האישיים ואת גורל האומה היהודית כולה. נספר את סיפורה ונבחן מה אנחנו יכולות לקחת מהסיפור על מנת להעצים את חיינו.
לוט ובנותיו – נקמה או מצווה?
החוק המקראי (ויקרא י"ח 5 ואילך) מפרט אסורים לקיום יחסי אישות בתוך המשפחה, ומכנה אותם "איסורי עֲרָיוֹת". מדוע שכרו בנות לוט את אביהן וקיימו איתו יחסי אישות ומה הקשר לסדום?
מין המקורות – זוגיות מיניות ויצרים במקרא ובספרות חז"ל –
ההרצאה עוסקת ביחסם של חכמי ישראל ליצר המיני, לתשוקות, ליחסים בין בני זוג ומלווה בסיפורים תלמודיים פיקנטיים העוסקים ביצרים, תשוקות, אהבה ובגידה. הרצאה שתוכיח שחכמנו לא רק שלא נרתעו מסקס אלא ראו בו תורת חיים.
"אהבה בתענוגים"?! סיפורי אהבה במקרא –
מה זאת אהבה? מדוע היא מביאה אותנו לעוצמות רגשיות ומטלטלת את נפשנו בעוצמה כה רבה? בהרצאה נתחבר לנפתולי האהבה בסיפורי המקרא. נתחבר לדמויות שנקלעו לעיתים, שלא ברצונן, לפרשיות אהבה סוערות ונברר האם יש אהבה שמחה במקרא? האם יש אהבה שמחה בחיים?
אקטיביזם נשי בבית דוד –
מדוע נשים הן האקטיביות ביצירת בית דוד? מדוע נזקקו נשות בית דוד לתחפושת ולמניפולציות מיניות? מדוע צריך היה משיח ישראל להיוולד בדרכים עקלקלות ונפתלות?
שרה והגר – הגבירה והשפחה – מאבק לדורות
עקרותה של שרה אילצה אותה לקחת שפחה שתמלא את מקומה. מה השתבש ביחסים ביניהן? מדוע דרשה שרה מאברהם לגרש את הגר ואת בנה? כיצד משתקפת דמותה של הגר בספרות העכשווית?
אשת פוטיפר – יצרים ונקמה –
יוסף מורד מצרים כעבד ונמכר לבית פוטיפר. אשת פוטיפר מטרידה אותו מינית. איך מתמודד יוסף מול פיתוייה? מה יחס חז"ל להתנהגותה? איזה מקום תפסה בקוראן ואיך מעשיה משפיעים על נשים רבות בעולם עד ימינו?
הרצאות מיוחדות למועדים שונים בלוח העברי:
חגי תשרי – אדון הסליחות – מהי תשובה ולמה הכוונה חזרה בתשובה לפי מקורותינו? חודש תשרי משמעו – התחלה. בהרצאה נעקוב אחר הרעיונות המרכזיים המלווים את חגי תשרי. כיצד ניתן ל'התחיל מחדש'? נברר מהי חזרה בתשובה על פי מקורות ישראל ונשמע פיוטים המזכירים לנו להתעורר לימי הסליחות. הרצאה מלהיבה שמכינה את הנפש לאווירת חגי תשרי!
פורים – נשים עליך אחשוורוש –מלך אחד ושתי מלכותיו – האם במגילת אסתר מתגבש מרד הנשים הראשון בהיסטוריה? איך נבחרה היורשת של ושתי? אסתר, אישה כנועה או מובילה? על השאלות האלה ונוספות נענה בהרצאה.
פסח – נשים מושיעות בסיפור יציאת מצרים -תפקידן של נשים בסיפור יציאת מצרים הוא קריטי. בהרצאה נדבר על שעבוד מצרים ונוכיח שהישועה לא הייתה יכולה להתרחש ללא יוזמה של נשים שהתאחדו, מבלי לדעת, להושיע את ישראל.
שבועות – "אל אשר תלכי אלך" – אהבה ונאמנות במגילת רות. שתי נשים ניצבות יחדיו מול אתגרי החיים. כיצד תצלחנה לחולל שינוי אדיר בחייהן?
יום האישה – הכוח הנשי במקרא "אֵשֶׁת חַיִל מִי יִמְצָא" (משלי ל"א 10). לנשים תפקיד מרכזי בסיפורי מקרא רבים. בהרצאה נבחן סיפורים מקראיים שבהם פועלות נשים חכמות, חזקות, יוזמות ומצילות. נשים שבמעשיהן השפיעו על גורלן, גורל משפחתן וגורל עמם.
יום המשפחה – 'הכול נשאר במשפחה' -המקרא הוא מקור להשפעה ולהשראה, נדמה שסיפוריו התרחשו בימינו ממש. בהרצאה נתמקד בסיפורי התנ"ך המתארים יחסים משפחתיים: אהבות, מזימות, פיתויים, עבריינות בתוך המשפחה, זוגיות, הורות, עקרות, סיפורי לידה – הכול בראייה רלוונטית ורב תחומית.
מעט מהמלצות רכזי תרבות:
מר סלומון משה – מרכז התוכניות במכללת גמלאים כפר סבא -גב' רבקה חגג, מרצה מזה מספר שנים במכללת גמלאי כפר סבא. הרצאותיה מרתקות, הן בתנ"ך והן בתולדות עם ישראל, ותמיד מורגשת בהן המקצועיות וההכנה המסודרת של החומר. ההרצאה, מוגשת כהצגה חיה, עם נגיעות לנושאים אקטואליים, המשאירים אצל השומעים תמיד טעם טוב של עוד…. בקיצור מרצה מעולה ! ! !
הגב' יעל מני – מנהלת מחלקת תרבות דיור מוגן 'גן בעיר' -רוצה להמליץ בחום רב על מרצה מצוינת שרצה אצלנו כבר שנה שלישית- רבקה חגג. סופר אינטליגנטית, שפה רהוטה, מרתקת.. משהו. האולם מלא כשהיא אצלנו. מרצה ליהדות ומקרא.. היא תותחית!
לפרטים נוספים והצעת מחיר:
אנסטסיה אופק 050-7387650
או צרו קשר: